NEPOGREŠLJIV SEGMENT SODOBNE ARHITEKTURE

NEPOGREŠLJIV SEGMENT SODOBNE ARHITEKTURE

Ravne strehe so v sodobni arhitekturi postale nepogrešljive, kar zlasti velja za večje proizvodno poslovne objekte in skladišča, trendi pa jih vse bolj vključujejo tudi na individualne objekte. Prav tako kot izolacija ostalih gradbenih konstrukcij je pomembna tudi izolacija ravnih streh, saj so toplotne izgube skoznje lahko zelo velike. Z vgradnjo izolacijskih materialov bodo te izgube in s tem poraba energije v objektu bistveno manjše.

Prednosti izolacije ravnih streh so v požarni zaščiti objekta, v visoki tlačni trdnosti, razplastni trdnosti, imajo visoko dopustno točkovno obremenitev, nudijo možnost izdelave večjih formatov plošč, ki omogočajo hitrejšo vgradnjo in možnost izdelave akustičnih in protipožarnih polnil za trapezno pločevino.

Pri ravnih strehah se soočamo z različnimi gradbenimi situacijami, ki jih rešujemo z različno izbiro materialov, ki nudijo številne različne obremenitve, obstojnost, življenjsko dobo in načinom gradnje oziroma sanacije, in sicer: klasčine ravne strehe, ravne strehe z naklonom, sanacija ravnih streh in večje obremenitve in ravne zelene strehe.