Fleksibilno načrtovanje, naravni materiali, preizkušene in certificirane sitemske rešitve.  Vse to in še več vam nudi KNAUF Ljubljana d.o.o.

Fleksibilno načrtovanje, naravni materiali, preizkušene in certificirane sitemske rešitve. Vse to in še več vam nudi KNAUF Ljubljana d.o.o.

Kot je že znano, je bila konec leta 2005 v sodelovanju Združenja GIZ Suha gradnja in Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije, Sekcija gradbincev in Odbor izvajalcev suhomontažnih del izdana publikacija Suhomontažna gradnja – Standardizirani popisi del, pravila za obračun in normativi, v kateri so poleg normativov in strokovnih pravil zbrani osnovni popisi del. Tretja in zadnja izdaja je bila v letu 2013, vsako leto pa informativni cenik skupščina združenja potrdi za eno leto, v kolikor ni večjih sprememb. Združenje tesno sodeluje tudi z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije ter z Inženirsko zbornico Sloveije, ki nemalokrat pomagata pri reševanju mnogih prblemov naših izvajalcev. V obojestransko korist je tudi sodelovanje z industrijo, in sicer z našimi dobavitelji, ki so prav tako sodelovali oziroma sodelujejo pri izdelavi informativnih cenikov, in sicer so to KNAUF Ljubljana d.o.o, Saint-Gobain Rigips Austria G.m.b.H, Podružnica Ljubljana, Armstrong, URSA SLOVENIJA d.o.o., Saint-Gobain ISOVER Austria, Podružnica ISOVER v Sloveniji in Farmacell. V nadaljevanju naših prispevkov bomo na kratko povzeli njihovo poslanstvo v gradbeništvu.

Začetki podjetja Knauf Insulation segajo daleč v leto 1932, ko sta brata Knauf dobila dovoljenje za odkopavanje nahajališč mavca in od takrat dalje je podjetje v družinski lasti.  Leta 1949 v Iphofenu, ki leži na severnem delu zvezne dežele Bayern, kjer se še danes nahaja sedež družbe Knauf  je bila zgrajena tovarna za proizvodnjo mavčnih ometov. Sredi leta 1960 pa je Knauf ustvaril MP75-prvi strojni omet in hkrati razvil pripadajoči mešalni stroj za njegovo strojno nanašanje. Začeli so proizvajati tekoči estrih na anhidritni osnovi. Z zagonom prve proizvodnje mavčnih plošč v Iphofnu leta 1958 beležimo novo poglavje v zgodovini Knaufa. Proizvodnja mavčnih plošč je vodila v razvoj celostnih suhomontažnih gradbenih sistemov z vsemi pripadajočimi komponentami, potrebnimi za izdelavo konstrukcij. Prodajni program se je tako razširil še na orodje za izvedbo konstrukcij in kovinske profile za stenske in stropne podkonstrukcije. Z nakupom nemške družbe Deutsche Perlite GmbH iz Dortmunda je Knauf leta 1970 prvič investiral v gradbeni material, ki se ne proizvaja na mavčni osnovi: perlit. Kasneje so sledili izdelki s področja gradbene kemije, ometi na osnovi apna in cementa, izolacijski materiali, mineralni stropni sistemi in cementne plošče Aquapanel.

Knaufova vodila in cilji skozi vsa leta pomenijo opredelitev za politiko kakovosti podjetja. V središču razmišljanja se nahaja pet najpomembnejših partnerjev: stranke, okolje, sodelavci, dobavitelji in podjetje samo. Vodila in cilje podjetje izraža skozi moč, ki izvira iz zemlje, zato ekologija in ekonomija korakata ena z drugo¸, kar podjetje tudi stalno dokazuje z varčno in učinkovito uporabo proizvodnih procesov. V središču pozornosti je za njihovo podjetje stranka, ki ni zgolj usmerjena v poslovne odnose in partnerstvo, temveč v dolgotrajno sodelovanje. Prav tako je podjetje usmerjeno v oblikovanje tržišča kot snovanje jutrišnjega dne, pri katerem želi  sodelovati in hkrati z visoko kakovostjo produktov nuditi dobro počutje človeku, kot potrošniku.

V zadnjem letu je podjetje sistem upravljanja kakovosti osredotočil na procesna vprašanja in s tem na ta čas aktualno revizijo standardov. Intenzivno vključevanje strokovnjakov v realizacijo sistema upravljanja kakovosti je že v kratkem času privedlo do poboljšane identifikacije z zadanimi nalogami. V prihodnosti pa pričakujejo pozitivne rezultate zlasti z vidika nepretrganega procesa izboljšav.

V Sloveniji je ima podjetje podružnico pod nazivom Knauf Ljubljana d.o.o., s sedežem na Dunajski cesti 115 v Ljubljani, ki svoje prodajne produkte nudi tako trgovcem kot izvajacem in si lahko seznam le – teh ogledate na njihovi spletni strani https://www.knauf.si/, kjer vas v vsej svoji celoti popelje skozi izdelke in sisteme, kot tudi skozi nasvete in priporočila. Podjetje nudi letno tudi izobraževanja za podjetnike, lastnike podjetij, ki se ukvarjajo s suhomontažnimi in slikopleskarskimi deli in njihovim vodjem projektov, kar še dodatno potrjuje trditev, da je stranka vedno v središču pozornosti v smislu dolgotrajnega sodelovanja in ustvarjanja skupne vizije dobrega počutja človeka.