Knauf AMF razvija optimalne rešitve za številne različne sobne razmere in hkrati izpolnjuje najvišje funkcionalne zahteve

Knauf AMF razvija optimalne rešitve za številne različne sobne razmere in hkrati izpolnjuje najvišje funkcionalne zahteve

Knauf AMF je že desetletja eden vodilnih evropskih proizvajalcev stropnih sistemov z globalno prodajno prisotnostjo za optimalno svetovanje na kraju samem. Podjetje s sedežem v bavarskem mestu Grafenau razvija in proizvaja inovativne izdelke na šestih proizvodnih mestih za svetovno povpraševanje. Z močnimi blagovnimi znamkami izdelkov celovite, izpopolnjene rešitve za širok spekter aplikacij pri novogradnji in prenovi nestanovanjskih stavb: od upravnih stavb do izobraževalnih ustanov in zdravstvenih ustanov – Knauf AMF razvija optimalne rešitve za številne različne sobne razmere in hkrati izpolnjuje najvišje funkcionalne zahteve. Funkcija, dizajn in ekologija so temeljna načela podjetja Knauf AMF pri razvoju celovitih sistemskih rešitev.

Začetek proizvodnje mineralnih ploščic s strani podjetja ATEX sega v leto 1963, leta 1970 je bilo ustanovljeno podjetje AMF-Mineralplatten GmbH KG. Nekaj let kasneje, natančneje leta 1985 so zaznamovali dogodki, ki so se nagibali v razvoj samostojnega poslovnega oddeleka, in sicer s pridobitvijo potrebnih zemljišč, zgradb in premoženja od podjetja ATEX. V naslednjih letih se je družba le še krepila in leta 1995 je skupina Knauf Management Group prevzela 50% delnic družbe AMF. To je privedlo do začetka investicijskih pobud za povečanje zmogljivosti (sušenje in zaključna širitev). Leta 2002 je preostale delnice prevzel Knauf Management Group. Tovarna ATEX je bila razgrajena, hkrati pa je zemljišča in zgradbe prevzel Knauf AMF za ustanovitev novega obrata za proizvodnjo mineralnih ploščic in leta 2003 je pomenil začetek investicijskega projekta novega obrata za proizvodnjo mineralnih ploščic podjetja Knauf AMF. Leto 2006 je zaznamovalo odprtje zelo modernega izobraževalnega in inovacijskega centra – Forum AMF in leto kasneje se je pričela širitev proizvodnih zmogljivosti z naložbami v sušilne in zaključne linije; vzpostavitev nadaljnje zaključne črte za posebne izdelke, pa tudi postavitev linije za laminiranje.Knauf AMF je v letu 2013 še naprej rasel, in sicer je podjetje prevzelo HERADESIGN® (akustika iz lesne volne) od partnerja Knauf Insulation v Ferndorfu (Avstrija), Knauf AMF pa je prevzel tudi evropske poslovne oddelke DONN® (mreža in podkonstrukcija) od USG Europe v Dreuxu (Francija), Peterlee ( Velika Britanija), Viersen (Nemčija) in Antwerpen (Belgija).

Leto 2016 pa je zaznamoval razvoj poslovanja s kovinskimi stropi z blagovno znamko AMF MONDENA®. Cilj podjetja Knauf AMF ni le ponuditi sistemske rešitve in izdelke, temveč tudi ponuditi nasvete in podporo za ciljne skupine na kraju samem arhitektom / načrtovalcem, distributerjem, specializiranim izvajalcem in razvijalcem po vsem svetu. Knauf AMF zastopajo številni zaposleni in pisarne na petih celinah. S tem zagotavlja v celotni fazi načrtovanja in projekta strokovne nasvete, prilagojene posebej potrošnikom. Kakovost izdelkov “Made in Europe”: Vsi izdelki Knauf AMF so proizvedeni na njihovih šestih proizvodnih lokacijah v Evropi, da bi dolgoročno zagotovili in zagotovili visoke standarde kakovosti.